Megtakarítások

Életünkben 2 fontos állomás van, melyre érdemes pénzügyileg előre felkészülni:

Az egyik gyermekünk taníttatása, életkezdése. Téged támogattak a szüleid? Igen? Akkor biztosan Te is szeretnéd segíteni gyermekedet! Nem támogattak? Pedig segítség lett volna? Te ne szalasztd el a lehetőséget!

Ahogy felnő, egyre több, és nagyobb költségek merülnek fel. Középiskola – majd egyetem. Mennyibe is kerül egy egyetemi diploma manapság? Mi történik, ha másik városban, esetleg másik országban tanul tovább gyermekünk? Mennyibe kerül egy esküvő? Egy jogosítvány? Egy lakás kezdőrészlete? Mindenki más-más területen szeretné segíteni gyermekét.

A másik állomás pedig életünk leghosszabb szabadsága, a nyugdíj. Miután végig dolgozunk egy életet, megpihenünk, és végre foglalkozhatunk teljes mértékben magunkkal, unokáinkkal, a családdal. Ehhez viszont anyagi forrásra is szükségünk lesz! Az állami nyugdíjrendszer azonban jelenlegi formájában tarthatatlan. Az aktív dolgozók befizetett járulékaiból kerülnek kifizetésre a nyugdíjak. Mikor ezt a rendszert megalkották, jól működött, hiszen sokkal több volt a dolgozó, mint a nyugdíjas! 

Azonban mára kitolódott az átlag életkor, egyre kevesebb gyermek születik, és így sajnos a mérleg kibillen, egyre több nyugdíjast kellene eltartani egyre kevesebb dolgozónak. Ezt kompenzálva nyugdíjkorhatár-emelés, illetve drasztikus nyugdíjcsökkentés várható körülbelül 2040-re. Ezt súlyosbítva, ebben az időszakban rengetegen fognak nyugdíjba menni. Ugyanis azokról van szó, akik a 60-as, 70-es években születtek, és itt határozottan megnövekedett a születések száma.

Tehát a megoldás, hogy saját magunkról kell gondoskodunk, hiszen az állami nyugdíjra nem számíthatunk teljes mértékben! Csak az egyszerűség kedvéért, MA az átlag fizetések 58%-a az átlag nyugdíj! Te örülnél, ha a nettó fizetésednek csak a felét vihetnéd haza? És mire nyugdíjba megyünk, ez a szám még kisebb lesz..

Továbbá, 20% adójóváírást lehet igényelni a nyugdíjcélú megtakarításokra!

A megtakarítás teljes mértékben örökölhető, az állami nyugdíjjal ellentétben!

Aki nyugdíjbiztosításban gyűjti a pénzét, 65 éves korában jogosult lesz az összegre, függetlenül a nyugdíjkorhatár-emeléstől!

Az adójóváíráson kívül a szokásosnál magasabb hozamokra, és kamatokra lehet számítani!